Het Lab

Wat is het lab?

Het Lab bestaat uit een jaarprogramma van maandelijkse bijeenkomsten met coaches en ervaren buurtverbinders, een wekelijks onbijt, een werkplek bij Treehouse Tribe, een hechte community en individuele begeleiding bij jouw idee of initiatief. Het lab is gratis voor jaarlijks zes Noordse verbinders, bij voorkeur uit Van der Pek en Overhoeks, – jong en oud – die zich (deels) vrijwillig inzetten voor de buurt.

Aanmelden kan tot: 13 oktober 2023

De gesprekken zijn op: 19 oktober

Het Lab start begin november 2023

De basis voor grensverleggende initiatieven

In het najaar van 2023 lanceren we het Mama Louise Lab. Hierin leggen we de basis voor grensverleggende initiatieven, bottom-up samenwerkingen en ambitieuze dromen die de buurt verbonden en krachtig maken.

Steun voor verbinders

We ondersteunen verbinders bij het realiseren van hun plannen, of dat nu gaat om langlopende projecten die een boost nodig hebben of om een uitgewerkt idee voor een vliegende start. Onze focus ligt op een diverse groep buurtverbinders en communities.

Maatwerk

Voor ieder bieden we maatwerk: van zichtbaarheid en netwerk tot financiële zelfstandigheid en verduurzaming. We benaderen dit project als een pilot, een kans om rustig te verkennen wat effectief is en wat niet. Het Lab kan vervolgens uitgroeien tot een maakplaats voor verbindende en vooruitstrevende ideeën, die we realiseren door co-creatie van onderaf.

10419456_584358431683142_2655096748473582010_n

Meld je aan als verbinder. Verbinders uit de Van der Pekbuurt en Overhoeks trainen we een jaar bij het realiseren of sterker maken van hun verbindende Idee of Initiatief.

Herken je jezelf of een ander hierin?

  • Je tovert een glimlach op het gezicht van een ander.
  • Je hebt een geweldig idee en een wens om deze nu dan ook echt uit te voeren in jouw buurt.
  • Of je doet dit al (lang) met jouw verbindende initiatief.
  • Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren over jezelf en jouw manier van werken.
  • Je bent bereid om een inkijkje te geven in jouw proces, zodat anderen ook van jou leren.
  • Je bent graag onderdeel van een diverse community van (buurt-)verbinders.

Meld je aan

Doe mee met het lab

Het Lab draait op mensen die verbinders ondersteunen met hun expertise en ervaring. Wij en onze verbinders uit het Lab doen hier oproepen als er iets is waar hulp of bepaalde expertise voor nodig is.

Ontmoet het team in het Lab

Jeditah en Kai

Jeditah & Kai

Kai is mede-oprichter van Treehouse Tribe – een community voor creatieve en sociale ondernemers in Van der Pek/Overhoeks. Voor het Mama Louise Lab heeft hij de handen ineengeslagen met Jeditah, mede-oprichter van Mama Louise.

suriël louiza

Suriël

Suriël woont al haar hele leven in Noord, werkte als buurt-werker in de Van der Pek en is als moeder te vinden bij IKC Overhoeks. Zij scout verbinders en volgt ze met verhalen, anekdotes en foto’s.

Toko_Namiye

Namiye

Namiye is een betrokken bewoner en onderneemster uit Molenwijk. Ze is een verbinder in hart en nieren en cateraar (goede combi!). In het Lab ontwikkelt en host Namiye de trainingen met Kai en Jorik.

Jorik

Jorik

Jorik is mede-oprichter van Treehouse Tribe en een ervaren vormgever en facilitator van learning experiences. Hij ontwikkelt samen met Kai, Namiye en de verbinders een programma op maat.