Het Lab

Wat is het lab?

Het Lab bestaat uit een jaarprogramma van maandelijkse bijeenkomsten met coaches en ervaren buurtverbinders, een wekelijks onbijt, een werkplek bij Treehouse Tribe, een hechte community en individuele begeleiding bij jouw idee of initiatief. Het lab is gratis voor jaarlijks zes Noordse verbinders, bij voorkeur uit Van der Pek en Overhoeks, – jong en oud – die zich (deels) vrijwillig inzetten voor de buurt.

Aanmelden kan tot: 6 oktober 2023

De gesprekken zijn op: 12 oktober 2023

Het Lab start begin november 2023.

De basis voor grensverleggende initiatieven

In het najaar van 2023 lanceren we het Mama Louise Lab en Expo. Hierin leggen we de basis voor grensverleggende initiatieven, bottom-up samenwerkingen en ambitieuze dromen die onze omgeving inspirerend, verbonden en krachtig maken.

Steun voor verbinders

We ondersteunen buurtverbinders bij het realiseren van hun plannen, of dat nu gaat om langlopende projecten die een boost nodig hebben of om fonkelnieuwe ideeën. Onze focus ligt op een diverse groep buurtverbinders en communities, waarin we het hele proces via storytelling delen.

Maatwerk

Voor ieder bieden we maatwerk: van zichtbaarheid en netwerk tot financiële zelfstandigheid en verduurzaming. We benaderen dit project als een pilot, een kans om rustig te verkennen wat effectief is en wat niet. Het Lab groeit organisch uit tot een maakplaats voor verbindende en vooruitstrevende visies, die we realiseren door bottom-up co-creatie.

10419456_584358431683142_2655096748473582010_n

Meld je aan als verbinder. Verbinders uit de Van der Pekbuurt en Overhoeks trainen we een jaar bij het realiseren of sterker maken van hun verbindende Idee of Initiatief.

Herken je jezelf of een ander hierin?

  • Je tovert een glimlach op het gezicht van een ander.
  • Je zit vol ideeën en hebt een wens om deze uit te voeren in jouw buurt.
  • Of je doet dit al met jouw verbindende initiatief.
  • Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren over jezelf en jouw manier van werken.
  • Je bent bereid om een inkijkje te geven in jouw proces, zodat anderen ook van jou leren.
  • Je bent graag onderdeel van een diverse community van (buurt-)verbinders.

Meld je aan

Doe mee met het lab

Het Lab draait op mensen die verbinders ondersteunen met hun expertise en ervaring. Wij en onze verbinders uit het Lab doen hier oproepen als er iets is waar hulp of bepaalde expertise voor nodig is.

Ontmoet het team in het Lab

Jeditah en Kai

Jeditah & Kai

suriël louiza

Suriël

Toko_Namiye

Namiye

Jorik

Jorik