De Stratenmakerij

Mama Louise brengt leegstaande panden, winkelstraten en plekken zonder ziel weer tot leven. Als placemakers, energiemakers en curators nestelen wij ons op de plek van het probleem en ontkiemen communities en nieuwe dynamiek. 

Onze kracht zit ‘m in het omdenken, betekenisvolle plekken maken, co-creatie en artistieke meerwaarde toevoegen. 

1) Omdenken

Het is onze kracht om de energie van het probleem om te zetten in iets nieuws. Vaak zit een project vast omdat het aan loopt tegen allerlei obstakels; een negatief imago, gebrek aan betrokkenheid of mensen die er in geloven, een opstand van boze burgers, gebrek aan investeerders etc. Mama Louise zorgt voor een kentering door te denken in mogelijkheden en vanuit een ander vaatje te tappen: niet vanuit het probleem, maar vanuit thema’s en projecten die mensen juist in beweging zet.  

2) Betekenisvolle plekken maken

Mama Louise staat bekend om haar hands-on aanpak. Als dikke rapporten met probleem -en kansenanalyses de bureaula’s uitpuilen, dan komen wij in het vizier. Mama Louise is in staat visie te vertalen naar een concrete aanpak. Wij initiëren onmiddellijk een fysieke plek in het pand of de straat en beginnen met stratenmaken: het samenbrengen van initiatieven die dienen als spin-offs. 

3) Co-creatie

Overal waar Mama Louise zich nestelt creëren we communities. Zodra we op een nieuwe plek landen, staat de deur altijd openen en drinken we met iedereen koffie. We spreken met iedereen de hondenuitlaters, de ondernemers, de zwervers, de bouwvakkers, de wethouders, de projectontwikkelaars. Op een gelijkwaardige manier en vanuit energie en oplossingen ontstaat er enthousiasme en betrokkenheid.  Binnen no-time zijn we de oren, ogen en voelsprieten van de straat en weten we vanuit een nieuwe energie mensen en plekken in beweging te brengen. Samen met bewoners, ondernemers, gemeente en projectontwikkelaars en andere stakeholders creëren we een nieuwe dynamiek.

4) Artistieke meerwaarde 

We werken veelvuldig samen met kunstenaars en ontwerpers om artistieke en symbolische waarde toe te voegen aan de plek. De winkel of straat krijgt een nieuw verhaal en nieuw gezicht en nieuwe netwerken worden aangeboord.