Pekmarkt / Over de Markt

Pek op Noord is er voor alle ondernemers in de Van de Pekstraat, met als basis de Pekmarkt.

De warenmarkt (genaamd Mospleinmarkt), die al sinds 1920 een begrip is in Amsterdam-Noord en omstreken, is 17 september verplaatst naar de Van der Pekstraat. Alle vertrouwde gezichten op de markt verhuizen mee, maar in de straat is ook plek voor nieuwe ondernemers.Vanaf 11 oktober 2014 sluiten deze marktondernemers met producten in vintage, design, ambachten, food en kunst zich aan bij de warenmarkt in Amsterdam Noord. Samen zijn we de Pekmarkt.

De geroutineerde marktkoopmannen- en vrouwen die alle kneepjes van het marktvak kennen en jonge marktondernemers die de markt verrijken met nieuwe producten. Ze hebben elkaar nodig om de markt tot de meest unieke te maken van Amsterdam. De vertrouwde recht voor je raap mentaliteit met een hand vol nieuwelingen, nieuwsgierig en vindingrijk. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze houden van hun product en op de markt staan om dit aan de man te brengen.

De marktfamilies die soms al langer dan 40 jaar in het vak zitten, inspireren jonge ondernemers; hoe trots, authentiek, ijverig, luidruchtig, eigenwijs, flink en volhardend ze kunnen zijn. Jonge marktondernemers verrassen daarentegen de bekwame marktondernemers met hun vindingrijkheid, nieuwe invalshoeken, dromen en stoutmoedigheid. Samen maken we de Pekmarkt.

Op de Pekmarkt kun je je dagelijkse boodschappen doen of winkelen voor bijzondere cadeau’s en culinaire verrassingen. De Pekmarkt is een podium voor ambachten, goede koopjes, bijzondere vaardigheden én producten met een verhaal. Een bruisende markt om over te struinen en bovenal een ontmoetingsplek voor buren, vrienden, Amsterdammers en wereldburgers.

 

PEK markt logo-fc-transparant_1