Toko / Koks

Wie hebben er gekookt in de Toko?

Empanadabar van Martin en Maaike

Empanadabar van Martin en Maaike

Wanneer was de Empanadabar te zien in de Toko?
In oktober, november

 Over de Empanadabar

De Empanada Bar is de eerste ambachtelijke bakkerij in Amsterdam die zich specialiseert in het populairste hapje van Argentinië: de empanada. Dit is een hartig, halvemaanvormig ovenbroodje, goed gevuld met vlees, vis of groenten. Lekker tussendoor uit het vuistje, of als betaalbare maaltijd.  Naast de empanada laten ze hun gasten kennismaken met andere gerechten uit de Argentijnse keuken, zoals hartige maaltijden, maar ook traditioneel Argentijns gebak.

Locatie
Van der Pekplein 15-hs.

De meubels in de Toko zijn van La Casa Vecchia en Kringloopwinkel de Lokatie en zijn ook te koop.

De Empanada Bar is ook wekelijks te vinden op de Pekmarkt.

 

Tessa

Tessa en Lasse van de Keukenbende

Wanneer was de Keukenbende te zien in de Toko?
In september

Over de Keukenbende
In de Keukenbende zijn kinderen druk in de weer om de Toko te runnen. Je ziet ze dan ook rennen in de keuken en bediening. Reserveer een plekje bij Tessa of kom aanwaaien en proef van onze verse oogst. Iedere week wordt er een maaltijd gekookt waarbij vers geoogste groenten, fruit de de hoofdrol spelen. En er bubbelen huisgemaakte limonades en cocktails met bloemen.

Heb je zelf een overschot van de boom of uit de moestuin, de Keukenbende brouwt er graag een lekker maaltje van in ruil voor een zoet toetje of glaasje huisgemaakte limo of limoncello.

 

zwart wit

Mom’s Kenyan Kitchen van Elizabeth Njeru

Wanneer was Mom’s Kenyan Kitchen te zien in de Toko?
In augustus

Over Mom’s Kenyan Kitchen
“Kenyan food, Kenyan style”, Elizabeth schotelt alleen authentieke Keniaanse gerechten aan haar gasten voor. “Ik wil graag mijn lieve moeder in het zonnetje zetten door de recepten die ik van haar heb leren maken voor u te maken”

Ze neemt je mee in de rijke Keniaanse cultuur en deelt graag haar passie voor koken en gezelligheid. Omdat de Keniaanse keuken nog vrij onbekend is in Nederland nodigt ze iedereen uit om hiermee kennis te maken in de vorm van een Keniaanse proeverij (ook vegetarische keuzes).

 

Anita Kluge

Anubhuti van Anita Kluge

Wanneer was Anubhuti te zien in de Toko?
In juni & juli

Over Anubhuti

Anubhuti (betekent expressie) is het cateringbedrijf van de Indiase Anita Kluge. Samen met haar man Thomas kookt ze de hele maand juni in de Toko. Met iedere maandag een ander authentiek Indiaas driegangen menu en aan de wand haar zelfgemaakte schilderijen. Haar droom is om in de toekomst een eigen Indiase lunchroom te starten in Noord.

Anubhuti is ook wekelijks te vinden op de Pekmarkt.

 

Bio Anne van Namiye

Bio Anne van Namiye

Wanneer was Bio Anne te zien in de Toko?
In mei

Over Bio Anne

Bio Anne kookt authentieke Turkse gerechten én helemaal biologisch. Namiye kok en initiatiefnemer van Bioanne kookt met passie, liefde en aandacht en maakt hierbij zoveel mogelijk gebruik van biologische, eerlijke en duurzame producten. Dat is niet alleen gezonder maar ook veel smakelijker. Zij is ook in te huren voor catering klussen.

 

Multi Cocina van Abier en Samasem

Multi Cocina van Abier en Samasem

Wanneer was Multi Cocina te zien in de Toko?
In april

Over Multi Cocina 

Abier en Samasem koken Egyptische & Wereldgerechten. Hun multiculturele mobiel restaurant heeft een maand gedraaid in de Toko. Zij zijn nauw betrokken bij de Vrouwenbazaar in Amsterdam-Noord en in te huren voor cateringklussen.

 

Start van de Toko

De Toko trapte af in februari 2014 met de Empanadabar. De koks Maaike en Martin hebben samen met Mama Louise de Toko opgezet en zijn in de hele maand oktober weer te zien in de Toko.

 

Foto’s van Ard van der Veldt